9 August 2020

o autach wiemy bardzo dużo a nawet więcej
Jeżeli prowadzisz swoją restaurację, bez wątpliwości wiesz doskonale, jak dużo jedzenia marnuje się na co dzień. Nawet jeśli wydaje Ci się, że wszystkie porcje konkretnych potraw masz dokładnie wyliczone, jednakże gastronomia jest tak nieprzewidywalnym biznesem, iż niemalże każdego dnia praktycznie wszystko może wywracać się do góry nogami. Jak sobie z tym poradzić?
Kłopoty z przechowywaniem żywności w restauracjachZ jednej strony bez wątpienia nie chcesz mówić gościom, iż nie ma jakiejś potrawy, z drugiej zaś kupienie zbyt dużej ilości składników, które potem mogą nie zostać wykorzystane spowoduje realne straty – zdecydowanie dobrze znasz taki dylemat. Jeżeli chcesz go uniknąć, musisz opracować fajny system przechowywania jedzenia w swej restauracji.

Ten link do wpisu (http://fmk.pl/) zdziwi Cię bardzo korzystnie. Znajdziesz tam ogrom rzetelnych informacji. Zatem nie czekaj i klikaj!

Najbardziej polecanym sposobem na przechowanie żywności, który zazwyczaj nie powoduje żadnych strat na jakości, z pewnością jest zamrażanie jedzenia. W Twojej restauracji zdecydowanie musi się zatem znaleźć zamrażarka niskotemperaturowa, dzięki której będziesz mógł naprawdę sporo zaoszczędzić – warto zobaczyć. Jeśli Twój kucharz będzie widział, iż danego składnika jest za wiele i nie zdąży go wydać przed jego zepsuciem się, zwyczajnie włoży go do zamrażarki i ustawi właściwie regulator temperatury (sprawdź tutaj: oferta regulatorów temperatury).

Jeśli interesuje Cię ciąg dalszy tego wpisu zachęcamy do następnego tekstu, który znajduje się pod tym linkiem. Tam rozproszymy wszystkie Twe rozterki.

To zdecydowanie jeden z najłatwiejszych sposobów na przechowywanie żywności.
Co jeszcze
Staraj się, aby Twoja karta nie była za obszerna – to praktycznie zawsze gwarancja świeżości żywności. Dodatkowo wykorzystuj z głową resztki z jednego dania do zrobienia – wówczas niewątpliwie nic się nie zmarnuje.

Transport krajowy i zagraniczny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*